Υλικά
- 350γρ κριθαράκι
- 550γρ γαρίδες
- 2 ντομάτες κομμένες
- 100γρ εβλογημένο λευκό νηστίσιμο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2κσ στυμμένο λεμόνι
- 2κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2κσ ελαιόλαδο
- 1/4κγ πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το κριθαράκι να βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες στη
συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο πολτοποιημένο και ανακατέψτε για ένα
λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και το λεμόνι και σκεπάστε με
καπάκι.
Μόλις γίνουν οι ντομάτες, προσθέστε τις γαρίδες και ψήστε
χωρίς καπάκι για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.
Στραγγίξτε το κριθαράκι και ρίξτε το στο τηγάνι μαζί με το
πιπέρι και τον μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!