Η «Tex-mex» εκδοχή μίας μεξικάνικης συνταγής.
Υλικά
- 700gr μοσχαρίσιο κιμά
- 150gr gouda τριμμένη
- 150gr cheddar τριμμένο
- 180gr μπαγιάτικο ψωμί
- 2κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/3 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1 αυγό μεγάλο
- 1κγ κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1κσ ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400gr τοματάκια ψιλοκομμένα
- 1κσ μπούκοβο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε και στραγγίζουμε καλά το ψωμί.
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε τον κιμά, τα μισά τυριά,
το ψωμί, τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πιπεριά, το αυγό,
το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Σχηματίστε τους κεφτέδες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το
λάδι και τσιγαρίζουμε τους κεφτέδες για 2 λεπτά από
κάθε πλευρά. Βγάλτε τους και αφήστε τους σε ένα πιάτο.
Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι και μαλακώστε το
για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε την κονσέρβα
με τις ψιλοκομμένες τομάτες και το μπούκοβο και αφήστε
να σιγοβράσουν.
Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τους κεφτέδες.
Σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά μέχρι οι κεφτέδες
να είναι έτοιμοι.
Προσθέστε τα υπόλοιπα τυριά και σκεπάστε για να
λιώσουν, περίπου για 2 λεπτά.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!